27 Eylül 2012 Perşembe

KIBYRA

KIBYRA
         
                                                                                                                                                                                                                                       Maceramız, üç günlük seyahatimizin son gecesine denk gelen otelimizde bulduğumuz bir broşür ile başladı. KIBYRA. 
           Resepsiyona kim bilir kim tarafından bırakılmış bir doküman. Beli ki, bırakan ilgilenmemiş ama bir şekilde gelişi güzel kimsenin görmeyeceği bir yere, bir köşeye atmış. Odamızı almak için beklerken sıkılmamak için sağa sola bakınırken eşim tarafından bulunup, odamıza yerleştiğinde tarafıma gösterilen, gördüğüm anda sanki yeni bir keşifmişcesine heyecanlandıran bir buluş. Sabah kalkıp otel çıkışı Burdur müzesi ziyaretinden hemen sonrası gidilmesi gerekli yerler listesine alınan bir yer.



Sabah kahvaltı ve Müze ziyareti sonrası navigasyona işaretlenen hedefimize gitmek üzere yolaçıkış. Antik kent Burdur'a 103 Km. mesafede Gölhisarı ilçesinden sonra, 3 Km kadar yakında yer alan yüksekçe bir tepenin üzerine kurulmuş bir kent. İlçe çıkışı 3 Km sonrası ise antik kazı alanında ikinci bir kapıya kadar 3 Km kadar uzaklıkta bir yol, son 6 Km. Toprak bir yol ve  oldukça dik açılı bir tırmanış sizi bekliyor.Antik kentin girişinde yer alan devasa stadyuma gelindiğinde, burada böyle bir yapının bulunmasına rağmen hala hiç bir yerde duyulmamış olması bizi şaşırtıyor.

























Geldiğimiz alanın Burdur M.Akif Ersoy Üniversitesi ekipleri tarafından ortaya çıkarılmak için çalışılan bir kent olduğunu Stadyumu gezip daha yukarıda yer alan ama araçla girmenin yasak olduğu, yürürken insanın oraya ulaşamayacağı hissini iliklerine kadar hissettiren yokuşta yürürken bizi arkeologlara malzeme götüren aracı değim yerindeyse cebren durdurarak oto stop yaptığımızda öğreniyoruz. 


Bizi götüren arkadaşın ismini bile bilmesek de, konu antik şehir olunca 10 dakika kadar süren araç maceramız, bizim daha hiç bir rehberin duymadığı bilgilerle donanmamıza yol açıyor. Arkelog arkadaş diğer üniversite elemanlarını olduğu Müzik evi ve Hamam bölgesinde yapılan çalışmaların tam ortasına bizi bırakıyor.



Yukarıdaki resimde görülen kompleks Müzik ve sanat evinin dışarıdan görünüşü... DEVAMI YARIN GENE BU SAATLERDE DEVAM EDECEK...

Hiç yorum yok: